Mainos latautuu…
Sääuutiset ja blogi> Siitepölykausi alkamassa – kaukokulkeumat jo mahdollisia
Uutiset |

Siitepölykausi alkamassa – kaukokulkeumat jo mahdollisia

Kevättalvinen päivä Lohjanjärvellä.
Siitepölykausi kestää Suomessa tyypillisesti noin puoli vuotta. Kaukokulkeumia havaitaan tyypillisesti jo helmi–maaliskuussa. Kuva: Yrjö Hokkanen, Lohjanjärvi, 10.3.2023

Siitepölykausi on pikkuhiljaa käynnistymässä. Pähkinäpensaan kukinnan ennustetaan alkavan osassa maata kahden viikon kuluessa. Suomeen voi kuitenkin päästä jo lähiaikoina siitepölyjen kaukokulkeumia ennen varsinaista kukintaa.

Turun yliopiston siitepölytiedotuksen mukaan pähkinäpensaan kukinnan odotetaan alkavan Suomen lounaisosassa ja Uudellamaalla kahden viikon kuluessa.

Lepän ja pähkinäpensaan kaukokulkeumat ovat kuitenkin mahdollisia jo viikonlopun 11.–12. maaliskuuta ja 13. maaliskuuta alkavan viikon aikana maan etelä- ja keskiosassa.

Katso siitepölyennuste Forecan sivuilta!

Leppä ja pähkinäpensas kukkivat jo Etelä-Ruotsissa ja eteläisessä Baltiassa. Helmi–maaliskuun vaihteen viikolla Suomeen kaukokulkeutui erittäin vähäisiä määriä lepän ja pähkinäpensaan siitepölyä. Maaliskuun 6. päivä alkaneella viikolla siitepölymäärät ovat olleet nollatasolla pohjoisten ilmavirtausten takia.

Lue myös: Siitepöly: Miljoona suomalaista oirehtii

Siitepölykausi kestää Suomessa noin puoli vuotta, yleensä helmi–maaliskuusta aina loppukesään ja alkusyksyyn asti. Siitepölyallergiasta kärsii arviolta jopa noin miljoona suomalaista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu

Lue seuraavaksi: Tuore kuukausiennuste: Näin maaliskuu etenee – muutoksia näkyvissä

Foreca

Päivitetty 13.3.2023 klo 09.45

Lue seuraavaksi

Viimeksi katsomasi paikat

Foreca YouTubessa

Viimeksi katsomasi paikat